Alina Gorghiu: Aproape 78% dintre români consideră că e nevoie ca femeile să fie mai bine reprezentate în Parlament şi în administraţia locală / O mare oportunitate pentru toate partidele politice: să livreze ceea ce trebuie

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 10:47

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă, sâmbătă, citând datele unui sondaj recent, că aproape 78% dintre români consideră că e nevoie ca femeile să fie mai bine reprezentate în Parlament şi în administraţia locală, fiind, astfel, spulberată teoria falsă cum că românii nu votează femei. ”O mare oportunitate pentru toate partidele politice: să livreze ceea ce trebuie”, a transmis Gorghiu.

”Ştiţi povestea cu  «românii nu votează femei»? Uite cât de uşor se deşiră teoriile false! Aproape 78% dintre români consideră că e nevoie ca femeile să fie mai bine reprezentate în Parlament şi în administraţia locală, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Procentul rezultă dintr-un sondaj recent realizat de INSCOP.

La întrebarea ”Consideraţi că este necesară creşterea numărului de femei în Parlament, în Consiile judeţene, locale sau care ocupă poziţii de conducere în administraţia publică centrală şi locală?”, 77,9 dintre participanţi au răspuns afirmativ.

Preşedintele Senatului consideră că ”direcţia e clară şi nu mai există nici cel mai mic pretext pentru care să mai rămânem agăţaţi în analize de oportunitate cu privire la cotele de gen”.

”Pădurea ascunsă în spatele copacilor e, de fapt, o mare oportunitate pentru toate partidele politice: să livreze ceea ce trebuie, ceea ce oamenii îşi doresc într-un stat cu valori şi principii europene”, a mai transmis Alina Gorghiu.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…