Belgia interzice TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor guvernului

Angajaţii guvernului belgian nu vor mai avea voie să folosească aplicaţia video TikTok, deţinută de chinezi, pe telefoanele lor de serviciu, a anunţat vineri premierul belgian Alexander De Croo.

Premierul De Croo a declarat că măsura a fost luată după ce consiliul de securitate naţională a avertizat cu privire la riscurile legate de cantităţile mari de date colectate de TikTok, care este deţinută de firma chineză ByteDance, şi de faptul că firma este obligată să coopereze cu serviciile de informaţii chineze.

„Aceasta este realitatea. De aceea, este logic să interzicem utilizarea TikTok pe telefoanele furnizate de guvernul federal. Siguranţa informaţiilor noastre trebuie să prevaleze”, a spus premierul belgian, potrivit Reuters.

Măsura ar putea fi extinsă şi la instituţiile provinciale.

Luna trecută, Comisia Europeană şi Parlamentul European au interzis TikTok de pe telefoanele personalului din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de companie şi de posibilitatea ca guvernul chinez să colecteze datele utilizatorilor sau să îşi promoveze interesele.

Autorităţile de la Beijing au respins de mai multe ori acuzaţiile occidentalilor

 » Mai multe informații aici…