Cel mai bogat om din Asia vrea să relanseze Campa Cola, celebrul suc indian care a rivalizat cu Coca-Cola şi Pepsi în anii 1970

Cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, a anunţat planurile de a relansa o marcă emblematică de sucuri din anii 1970, care a rivalizat cândva cu Coca-Cola şi Pepsi, provocând un val de nostalgie pe reţelele de socializare printre milioanele de indieni care au crescut bând această băutură, relatează CNN.

Reliance Group, deţinut de Ambani, a declarat săptămâna aceasta că va reintroduce Campa Cola pe piaţa de băuturi fără alcool din India, de miliarde de dolari, în această vară, în trei arome: cola, lămâie şi portocale.

Brandul a umplut un gol în ţara din Asia de Sud într-un moment în care mai faimosul său rival american Coca-Cola nu era disponibil, iar vestea revenirii sale a stârnit un interes din partea indienilor de vârstă mijlocie care îşi amintesc că l-au băut în tinereţe. .

Shailesh Desai, în vârstă de 60 de ani, din Mumbai, a declarat pentru CNN că îşi aminteşte că bea Campa Cola atunci când trebuia să-i spună tatălui său despre o notă proastă sau să prindă încredere atunci când voia să ceară întâlnire unei fete.

Sukant Khurana a scris pe Twitter că îşi aminteşte că şi-a „chinuit” bunicul pentru a-i cumpăra băutura.

„Atât de multe amintiri din copilărie… Dacă are gust la fel, Campa Cola se va vinde din nostalgie”, a scris el.

Între timp, Atul Mohan a postat pe Twitter că „unele mărci rămân atemporale… oamenii încă se întreabă, „vrei să bei Campa?””

Coca-Cola a fost introdusă în India în anii 1950, ]ns[ s-a retras de pe piaţă două decenii mai târziu, când guvernul indian a introdus un regulament care i-ar fi cerut să-şi dezvăluie formula.

În absenţa sa, alternativa indiană Campa Cola a devenit extrem de populară şi în curând a devenit lider pe piaţa băuturilor răcoritoare din ţară.

La fel ca rivalul său american, popularitatea sa a fost alimentată de campanii de publicitate captivante care au atras tinerii indieni. Actorul de la Bollywood, Salman Khan, a apărut într-una dintre cele mai faimoase campanii de televiziune, în timp ce reclamele sale tipărite erau cunoscute pentru ilustraţiile pop-art şi culorile îndrăzneţe.

Avea, de asemenea, o linie puternică, cu un indiciu de apel la patriotism: „The Great Indian Taste”.

Cu toate acestea, popularitatea sa a început să scadă în anii 1990, când prim-ministrul Indiei de atunci, PV Narasimha Rao, şi ministrul său de finanţe, Manmohan Singh, au deschis ţara investiţiilor străine.

Mărcile străine de cola au revenit, Coca-Cola revenind în 1993 şi Pepsi şi Fanta devenind, de asemenea, populare. Campa Cola a dispărut treptat de pe tarabe şi rafturi din toată ţara.

Odată cu noua sa achiziţie, Reliance pare să spere să atragă atât indienii nostalgici pentru brand, cât şi să prezinte cola unei mulţimi mai tinere care s-ar putea să nu-şi amintească varianta anterioară.

„Prin prezentarea Campa în noul său avatar, sperăm să inspirăm consumatorii de-a lungul generaţiilor să îmbrăţişeze acest brand cu adevărat iconic şi să declanşeze un nou entuziasm în segmentul băuturilor”,

 » Mai multe informații aici…