Erupție spectaculoasă a unui vulcan din Indonezia. Populația din apropierea craterului a fost evacuată

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt sâmbătă, expulzând în atmosferă un nor fierbinte până la o altitudine de 7 kilometri, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

Vulcanul Merapi, situat în regiunea indoneziană Yogyakarta, a erupt în jurul orei locale 12:00 (07:00 ora României), ulterior fiind observat un şuvoi de lavă de 1,5 km, conform autorităţilor locale.

Locuitorii din comunitatea aflată în apropiere au fost avertizaţi să sisteze orice activităţi în zonele de pericol, pe o rază de trei până la şapte kilometri de crater, potrivit unui comunicat al autorităților, citat de Reuters și Agerpres.

Merapi, cu o altitudine de 2.963 de metri, este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia şi se afla deja sub cel de-al doilea nivel de alertă din ţară.

Un reprezentant al postului local de monitorizare, Yulianto, a declarat că nu au fost evacuaţi locuitori, adăugând însă că în cazul în care lava va continua să se scurgă situaţia s-ar putea schimba. „Dacă acoperirea continuă să crească şi distanţa este mai mare de 7 kilometri, este probabil ca locuitorilor să li se recomande să evacueze”, a spus el.

Situată pe „Cercul de Foc al Pacificului”, Indonezia are mai mulţi vulcani activi decât orice altă ţară, aproape 130.

Merapi a erupt violent în 2010, evenimentul provocând moartea a peste 350 de persoane.

Editor : B.P.

 » Mai multe informații aici…