Mama unor gemeni identici a trebuit să-i ducă la Poliție, pentru că nu putea să-i deosebească

Sofi Rodriguez, o tânără mămică de gemeni identici, din Argentina, a fost nevoită să meargă la Politie pentru că nu putea să-și deosebească copiii în vârstă de o lună și jumătate, relatează Insider.

La începutul lunii martie, Sofi a postat pe Twitter că trebuie să-și ducă gemenii identici, care aveau doar 45 de zile la momentul respectiv, la secția de poliție pentru amprente. Femeia nu-și putea deosebi copiii și avea nevoie de ajutor pentru a-și da seama cine era cine. Rodriguez a glumit că a câștigat premiul pentru „Cea mai bună mamă” al anului.

Tweetul ei a devenit viral și a strâns peste 350.000 de aprecieri și peste 24.000 de retweet-uri, inclusiv alți părinți de gemeni sau gemeni au distribuit postarea și au împărtișit din experiențele lor. 

Cineva a răspuns la tweet-ul lui Rodriguez spunând că el și fratele său identic aveau brățări pentru a-i identifica. Un copil îl purta pe mâna dreaptă, iar celălalt pe stânga. Într-o zi le-au căzut brățările și părinții le-au pus la loc fără să știe cine este cine. „El putea să fie eu, iar eu puteam să fiu el”, a spus el.

„Ca părinte de gemeni, pot rezona. Mi-era groază să-mi încurc fiicele nou-născute. Dar aveam propriile mele metode de a le deosebi”, a comentat o altă persoană.

Sfaturile unei moașe cu experiență

Allison LaCross, o moașă care a participat la peste 1.000 de nașteri, a împărtășit câteva sfaturi pentru părinții de gemeni. Ea spune că, odată ce bebelușii sunt născuți într-un spital, asistentele le vor pune diferite pălării bebelușilor sau îi vor marca cu „Bebelu A” și „Bebeluș B” în funcție de ordinea în care s-au născut.  „Recomand părinților să păstreze aceste articole sau să aleagă o schemă de culori pentru fiecare copil, pentru a elimina ghicitul „cine este cine?””, a spus LaCross, potrivit Insider. 

Dacă o schemă de culori pare prea limitativă sau redundantă, LaCross spune că vopsirea unghiilor de la picioare ale bebelușilor este sigură atâta timp cât se face cu ojă netoxică. Ea recomandă, de asemenea, ca părinții să aleagă pentru fiecare bebeluș o anumită parte pentru spațiile în care își petrec timpul, cum ar fi să așezi un copil mereu pe pătuțul din stânga și celălalt mereu pe dreapta, sau să alegi o latură a căruciorului pentru fiecare dintre ei. 

LaCross spune că aceste lucruri mici pot face diferența.

„Pe măsură ce cresc și părinții își cunosc mai bine copiii, vor exista manierisme subtile, trăsături fizice sau diferențe de personalitate care îi vor ajuta să-i distingă unul de celălalt”, a spus ea.

„Acest lucru este valabil pentru gemenele mei. Deși sunt identice din punct de vedere fizic, personalitățile lor sunt cum nu se putea mai diferite. Una dintre fetele mele este o temerară și e foarte independentă, în timp ce cealaltă vrea să se îmbrățișeze toată ziua și este super blândă”, a mai spus LaCross.

Toți părinții de gemeni știu că,

 » Mai multe informații aici…