Nicuşor Dan anunţă că majoritatea din Consiliul General funcţionează şi după demisia lui Ciprian Ciucu din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti / Ce spune despre eventuala susţinere a Gabrielei Firea de către PNL

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 13:00

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, la Prima TV, că majoritatea din Consiliul General al Capitalei funcţionează chiar şi după demisia lui Ciprian Ciucu din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. Dan a afirmat că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorităţii.

Nicuşor Dan a declarant, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că face eforturi ca actuala majoritate din Consiliul General să funcţioneze în continuare.

”Ştiam că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorităţii la Bucureşti. Şi noi, la Bucureşti, avem o majoritate care funcţionează de după alegeri, o majoritate în care intră PNL, USR, PMP şi care a funcţionat, funcţionează. Eu fac eforturi ca ea să funcţioneze şi toată lumea face aşa şi e public, există o presiune pe PNL Bucureşti pentru a ieşi din această alianţă locală”, a declarat Nicuşor Dan.

El a afirmat că nu cunoaşte motivele pentru care Ciprian Ciucu a demisionat.

”Eu ştiu că această presiune există şi ea e publică. Motivul pentru care Ciprian Ciucu a demisionat, nu ştiu. El a spus un lucru, eu îl cred. Majoritatea a funcţionat, săptămâna trecută a fost şedinţă de Consiliul General. Eu mă aştept să funcţioneze, pentru că avem discuţii pe proiecte şi mă aştept să funcţioneze”, a precizat Dan.

Întrebat cum va conduce oraşul, dacă PNL iese din coaliţie, edilul a subliniat că este optimist că aceasta va funcţiona în continuare.

”Pentru moment, ea funcţionează şi asta este logica de funcţionare a unei administraţii. Adică au existat nişte alegeri, în alegerile astea, a fost un primar care a avut o majoritate şi el e susţinut de un consiliu care are o majoritate. Noi cu toţii avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat. Am avut un program comun. Eu sunt optimist că această majoritate va funcţiona. În momentul de faţă sunt optimist şi aşa cum am spus, relaţia pe care am avut-o cu ei (cu PNL- n.r.) la nivel local a fost foarte bună”, a spus primarul general.

Întrebat, de asemenea, dacă PNL va susţine candidatul PSD la Primăria Capitalei, anul viitor, actualul primar a explicat că această discuţie este una prematură.

”E foarte mult până atunci, dar, în esenţă, cred că, aşa cum a fost şi acum patru ani şi aşa cum a fost şi acum opt ani, discuţia este dacă bucureştenii vor un primar PSD sau nu şi cu tot ce înseamnă primar PSD –  să facă lucruri de mântuială, să dea bani pe fel de fel de prostii, cum ar fi diplomă de onoare la 50 de ani de căsătorie şi tipul ăsta de chestiuni, să vrea să lucreze cu companii municipale în loc să scoată pe piaţă, ăsta este PSD. Şi eu cred că există o majoritate în Bucureşti care nu vrea modul ăsta de lucru. Cum vor reuşi partidele  de dreapta să răspundă la această solicitare a publicului lor de dreapta?

 » Mai multe informații aici…