Papa Francisc: „Femeia este folosită și plătită mai puțin pentru că este femeie. Dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă”

Femeile sunt folosite și plătite mai puțin, a afirmat sâmbătă papa Francisc, denunţând această situaţie pe care a numit-o un „flagel”, transmite agenţia de presă ANSA.

„Demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educaţie, muncă, libertate de exprimare şi aşa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai uşor supuse violenţei şi abuzului”, a spus papa Francisc.

„Femeia este principalul deşeu. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa acestui flagel al vremurilor noastre”, a declarat pontiful argentinian, care marchează luni 10 ani ca papă, potrivit Agerpres.

„Femeia este folosită”, a subliniat el. „Eşti plătită mai puţin pentru că eşti femeie. Apoi, dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă. Este un obicei folosit în oraşele mari, spre exemplu cu maternitatea”, a adăugat papa.

„Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului, exploatării, marginalizării şi presiunii nejustificate fără o voce. Să fim vocea durerii lor şi să denunţăm cu fermitate nedreptăţile la care sunt supuse, adesea în contexte care le privează de orice posibilitate de apărare şi de mântuire”, a mai spus liderul de la Vatican.

Editor : A.P.

 » Mai multe informații aici…