Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, dat în urmărire de Poliţia Română

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliţiei Române. Politicianul a fost condamnat vineri pentru trafic de influenţă, iar poliţiştii îl caută pentru a-l duce la închisoare.

Potrivit informaţiilor de pe portalul Poliţiei Române, Ionel Arsene a săvârşit două fapte de trafic de influenţă în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmentele acestuia sunt: înălţime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituţie normală; par grizonat; ochi căprui.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani şi 8 luni de închisoare. El a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcţie un rival politic.

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, scrie în decizia Curţii de Apel Braşov.

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România.

„În baza art. 112 litera a Codul penal şi art. 291 alineat 2 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Arsene Ionel a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei”, au mai decis judecătorii.

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

 » Mai multe informații aici…