Raportul Corpului de control despre femeia ucisă de câini la Lacul Morii o să fie disponibil în două luni, anunță Nicușor Dan

Fotografie de la Alexas Fotos, Pexels

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat sâmbătă că raportul Corpului de control despre femeia ucisă de câini în zona Lacul Morii va fi gata în două luni.

El a afirmat, într-o emisiune la Prima TV, că principala problemă în zona Lacul Morii este cea a câinilor cu stăpân lăsaţi să iasă pe domeniul public. Nicuşor Dan a semnalat că fenomenul câinilor cu stăpân lăsaţi să circule liber nu a intrat în atenţia legislativului.

‘Există o sancţiune, în schimb, pentru proprietari, care nu îşi sterilizează şi nu îşi cipează câinii şi aici este o lipsă de coordonare între mai multe instituţii. (…) ASPA, în aceşti doi ani, s-a dus la rădăcina problemei şi a încercat să sterilizeze cât a putut. (…) Nu are posibilitatea să ia câini de pe proprietate’, a punctat edilul general.

Potrivit acestuia, ASPA a prins circa 2.000 de câini pe an. ‘ASPA răspunde la sesizări. (…) Au de ordinul a 15 oameni care sunt împărţiţi în echipe. (…) Bineînţeles că, dacă în drumul lor găsesc un câine, îl iau, dar e mult mai eficient să fii sesizat unde sunt câini. De exemplu, în zona Lacul Morii într-un an s-au dus de 60 de ori’, a spus primarul general al Capitalei.

Edilul general a atras atenţia că nu există o sancţiune prea mare pentru situaţia în care câinii intră şi ies de pe proprietăţi. În opinia sa, sancţiunea trebuie să fie înăsprită şi trebuie realizate echipe comune între instituţiile care sterilizează câini şi cele care amendează.

Nicușor Dan face bilanțul obiectivelor asumate la începutul mandatului: Termoficarea o să fie mai bună iarna viitoare, iar ‘ecosistemul’ din zona imobiliară nu funcționează

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă că iarna viitoare va fi mult mai bine în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului de termoficare din Bucureşti și a atras atenţia că în ‘ecosistemul’ din zona imobiliară – Inspectoratul de Stat în Construcţii, prefecturi, primării, parchet – nu funcţionează.

„O să fie mai bine, mult mai bine, pentru că pleacă şi aceste proiecte care sunt finanţate cu fonduri europene. Spre deosebire de anul trecut, când am avut vreo cinci şantiere mari, anul acesta o să avem vreo 12 şantiere mari”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, cele mai mari pierderi se înregistrează în reţeaua principală. „Asta înseamnă între CET-uri şi punctele termice. După aceea avem aşa-numita reţea secundară, care este între punctele termice şi blocuri. Aici pierderile sunt mult mai mici şi aici sunt reparaţii care se fac. Dar problema mare este pe reţeaua principală”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a menţionat că în acest mandat ţinta sa sunt 150 – 180 de kilometri. „O să fie vreo 150, aş zice eu. Poate 180”, a adăugat primarul general.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Mai multe informații aici…