Studiu OMS: Care sunt alimentele pe care le consumă şi majoritatea românilor, ce pot cauza moartea prematură

Alimentele procesate pot cauza moartea prematură, conform primului raport global al OMS privind consumul de sodiu.

Raportul arată că lumea nu este pe drumul cel bun pentru a-şi atinge obiectivul global de reducere a aportului de sodiu cu 30% până în 2025.

Consumul excesiv de sare creşte riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral şi de deces prematur.

Un raport global al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), primul de acest fel privind reducerea aportului de sodiu, arată că lumea nu este pe drumul cel bun pentru a-şi atinge obiectivul global de reducere a aportului de sodiu cu 30% până în 2025.

Chiar dacă sodiul este un nutrient important pentru menţinerea echilibrului de apă şi minerale în organism şi joacă un important rol în funcţia nervoasă, consumul excesiv poate creşte riscul multor boli cronice, expunând la riscul de mortalitate timpurie. Principala sursă de sodiu este sarea de masă (clorură de sodiu), dar acesta se găseşte şi în alte condimente, cum ar fi glutamatul de sodiu. Mâncarea de la fast-food, chipsurile, snacksurile, supele, carnea procesată, tăiţeii instant conţin glutamat de sodiu, iar consumul regulat al acestor produse are efecte grave asupra sănătăţii noastre.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

 » Mai multe informații aici…