Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

Autorităţile din statul american Texas au sfătuit cetăţenii americani să nu călătorească în Mexic în timpul vacanţei de primăvară, din motive de securitate.

Departamentul de Siguranţă Publică din Texas (DPS) a anunţat că violenţa cartelurilor de droguri reprezintă o ameninţare semnificativă pentru oricine traversează Mexicul. Avertizarea apare în condiţiile în care patru americani au fost răpiţi la scurt timp după ce au trecut graniţa săptămâna trecută. Doi dintre ei au fost ucişi, iar ceilalţi doi au fost eliberaţi.

Alte trei femei din SUA care au mers în Mexic pentru a vinde haine la o piaţă sunt date dispărute de mai bine de două săptămâni.

„Violenţa cartelurilor de droguri şi alte activităţi criminale reprezintă o ameninţare semnificativă pentru siguranţa tuturor celor care trec în Mexic în acest moment. Pe baza naturii volatile a activităţii cartelurilor şi a violenţei pe care o vedem acolo, îndemnăm persoanele să evite călătoriile în Mexic în acest moment”, a declarat directorul DPS, Steven McCraw, potrivit BBC.

Incidentele din ultima perioadă ar putea înrăutăţi relaţiile dintre SUA şi Mexic. Un senator republican a cerut administraţiei preşedintelui Joe Biden să permită desfăşurarea de trupe americane la graniţă pentru a lupta împotriva cartelurilor.

Preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a calificat propunerile drept „arogante”.

 » Mai multe informații aici…