Rusia afirmă că forţele sale continuă atacul în regiunea ucraineană Doneţk şi susţine că a ucis peste 220 de soldaţi ucraineni în 24 de ore

MOSCOVA | Scris de News.ro | astăzi, 16:08

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forţele sale continuă să desfăşoare operaţiuni militare în regiunea Donetsk, în estul Ucrainei, afirmând că au ucis peste 220 de militari ucraineni în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.

„În direcţia Doneţk, peste 220 de militari ucraineni, un vehicul de luptă de infanterie, 3 vehicule blindate de luptă, 7 vehicule, precum şi un obuzier D-30 au fost distruse în cursul zilei”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice în mod independent afirmaţia Ministerului Apărării. Ambele părţi susţin că au provocat pierderi semnificative ceilalte, iar cifrele exacte sunt greu de verificat.

Ucraina, la rândul său a declarat sâmbătă că peste 500 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi într-o perioadă recentă de 24 de ore, în timp ce se luptau pentru controlul Bahmutului.

Forţele ruseşti şi trupele grupului privat de mercenari Wagner au capturat teritoriu în partea de est a oraşului şi la periferia din nord şi sud, dar nu au reuşit până acum să îl încercuiască complet.

Moscova spune că prin capturarea Bahmutului ar face o breşă în apărarea ucraineană şi ar fi un pas spre preluarea întregii regiuni industriale Donbas, o ţintă majoră, în timp ce Ucraina spune că este important să ţină piept forţelor ruse, să le epuizeze şi să le provoace pierderi, pentru a câştiga timp până la organizarea unei contraofensive .

CITEȘTE ȘI Ministrul ucrainean de externe spune că Ucraina va continua să apere oraşul Bahmut / ISW: Forţele ruse nu au obţinut progrese / CNN: Lunetişii ucraineni le-au pregătit o ambuscadă mercenarilor Wagner la uzina AZOM

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…