Cine este Michelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal

Michelle Yeoh, actrița care are rolul principal în filmul „Everything Everywhere All at Once“, este prima femeie de origine asiatică ce a câștigat la această categorie în istoria de 95 de ani a galei. Și pelicula și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun film. Născută în Malaezia, Michelle Yeoh a devenit la 60 de ani prima femeie din Asia cu Oscar la categoria cea mai bună actriță în rol principal, după o carieră de 40 de ani în lumea filmului.

Michelle Yeoh este considerată una dintre cele mai bune actrițe din filme de acțiune, fiind apreciată în mod deosebit pentru că și-a făcut întotdeauna propriile cascadorii.

Michelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia Images

Michelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesFamilia și fanii lui Michelle Yeoh FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia ImagesMichelle Yeoh, prima actriță din Asia care a câștigat premiul Oscar pentru rol principal FOTO: Profimedia Images

,

Vestea a provocat o mare bucurie în țara și în familia ei. „Malaysia boleh!” (Malaezia o poate face), a scris mama lui Michelle Yeoh într-o convorbire video cu fiica sa, la câteva minute după anunţul istoricei victorii a acesteia la gala premiilor Oscar 2023 de duminică seara.

Sunt foarte fericită (…). Sunt mândră de fiica mea. Este foarte muncitoare”, a declarat Janet Yeoh reporterilor, după ce fiica sa a devenit prima actriţă de origine asiatică recompensată la această categorie de Academia de film americană.

 » Mai multe informații aici…