De ce câinele tău te linge atât de mult. 5 motive la care nu te așteptai

De ce câinele tău te linge atât de mult. 5 motive la care nu te așteptai / Foto: Pixabay, de kristina

Află în articol de ce câinele tău te linge atât de mult.

Ai un câine care pur și simplu nu se oprește din a te linge? Câinii folosesc linsul ca pe o modalitate de a comunica cu noi și cu lumea din jurul lor, indiferent dacă asta ne spune că au nevoie de ceva, că ne iubesc sau că vor să ne simțim mai bine, scrie thisdogslife.co.

Atâta timp cât linsul nu este obsesiv și non-stop (ceea ce ar putea indica că câinele tău suferă sau nu se simte bine), linsul este o modalitate prin care câinele tău poate comunica și este complet normal. Deci, care este sensul din spatele acestor sărutări? Iată ce încearcă să ne spună câinii noștri când ne ling.

Își arată afecțiunea

Unul dintre motivele pentru care câinii își pot linge stăpânii este pur și simplu din afecțiune. Câinii au fost domesticiți de mii de ani și, în acest timp au dezvoltat legături puternice cu noi. Linsul este o modalitate prin care ei îți arătă dragostea și afecțiunea, la fel cum oamenii pot îmbrățișa sau sărută pe cineva la care țin. În plus, câinii își pot linge stăpânii ca o modalitate de a întări legăturile sociale, deoarece linsul poate fi un semn de supunere și încredere.

„Câinii folosesc adesea acest comportament pentru a comunica cu oamenii. Linsul poate fi un semn de dragoste și se întâmplă adesea când câinii sunt fericiți sau entuziasmați. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să primești multe săruturi când te întorci acasă.”, spune dr. Alex Schechter, fondator și medic veterinar la Burrwood Veterinary.

Ei te îngrijesc

Un alt motiv pentru care câinii ling oamenii este ca să-i îngrijească. „Câinii sunt îngrijitori naturali care se ling pe ei înșiși și pe alți câini pentru a-și păstra blana curată și sănătoasă. Când câinii ling oamenii, poate fi o modalitate de a îndepărta murdăria și resturile de pe piele sau păr, precum și un semn de îngrijire și atenție”, explică dr. Schechter. 

Un alt motiv pentru care câinii își pot linge stăpânii este că ei caută atenție sau încearcă să comunice ceva. De exemplu, ei te pot linge pentru a semnala că vor mâncare sau apă, sau că trebuie să iasă afară.

Totuși, acest lucru nu ia întotdeauna forma unor săruturi iubitoare pe fața ta. Potrivit dr. Holmboe, acest lucru s-ar putea face „fie lingându-le buzele, fie lingându-le mâinile proprietarilor lor”.

În aceste situații, linsul este un comportament de căutare a atenției.

„Dacă un proprietar oferă o recompensă pentru lins atunci este foarte probabil ca acest comportament să continue”, explică dr. Holmboe.

Arată empatie

Te simți trist? Câinele tău ar putea să te lingă pentru a te face să te simți mai bine. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că mulți câini sunt foarte sensibili la suferința stăpânului lor și vor încerca să-și „salveze”

 » Mai multe informații aici…