Încă o bancă din SUA a fost închisă, după prăbușirea Silicon Valley Bank

Autoritățile de reglementare din SUA au închis duminică Signature Bank, cu sediul în New York, o importantă instituție financiară din industria criptomonedelor, în încercarea de a preveni extinderea crizei bancare, scrie CNBC.

„Anunțăm, de asemenea, o excepție similară de risc sistemic pentru Signature Bank din New York, care a fost închisă astăzi de autoritatea de stat”, a declarat Trezoreria, Rezerva Federală și FDIC într-un comunicat comun duminică seara.

Autoritățile de reglementare bancară au declarat că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară pentru a asigura deponenților de la banca falimentară Silicon Valley Bank își vor primi banii înapoi.

„Toți deponenții acestei instituții vor fi despăgubiți. Ca și în cazul Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil”, au precizat autoritățile de reglementare.

Regulatorii au închis Silicon Valley Bank vineri și au preluat depozitele sale în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008 – și al doilea ca mărime din istorie. Măsurile drastice au fost luate la doar câteva zile după ce instituția axată pe tehnologie a raportat că se confruntă cu dificultăți, declanșând o fugă la depozitele băncii.

Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedelor, cea mai mare după Silvergate, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută. Avea o valoare de piață de 4,4 miliarde de dolari la data de vineri, după o scădere cu 40% în acest an, conform FactSet.

La 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari și depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unei declarații de valori mobiliare.

Pentru a limita daunele și a preveni o criză mai mare, Rezerva Federală și Trezoreria au creat un program de urgență pentru a asigura depozitele la ambele bănci, Signature Bank și Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de împrumut de urgență a Fed-ului.

Fondul de asigurare a depozitelor FDIC va fi folosit pentru a acoperi deponenții, mulți dintre aceștia fiind neasigurați din cauza garanției de 250.000 de dolari pentru depozite.

În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acționarii și deținătorii de obligațiuni de la ambele bănci vor fi șterși, a declarat un oficial senior al Trezoreriei.

 » Mai multe informații aici…