Justiţia belgiană ordonă poliţiei să înceteze percheziţiile corporale nud integrale zilnice, în genunchi, ilegale, ale acuzaţilor în atentatul de la Bruxelles din 2016

Curtea de Apel de la Bruxelles ordonă luni ca poliţia belgiană să înceteze percheziţiile corporale nud integrale, în genunchi, practicate zilnic asupra acuzaţilor deţinuţi în cadrul procesului atentatelor jihadiste din 2016, la Bruxelles, potrivit unei copii a hotărârii, transmise AFP.

Această problemă perturbă din decembrie participarea acuzţailor la proces.

Francezul Salah Abdeslam, care se află între cei şase reclamanţi, a refuzat să compară în instanţă, în aşteptarea încetării acestei practici.

Statul belgian – care a justificat această practică invocând motive de securitate – a făcut apel împotriva unei prime hotărâri împotriva sa, la sfârşitul lui decembrie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…