Lui Lineker i s-a propus să se retragă din emisiunea „Meciul zilei” de la BBC, după ce a criticat politica guvernului față de migranți

Prezentatorului Gary Lineker, fost mare fotbalist englez, i s-a sugerat să se retragă de la prezentarea emisiunii „Meciul zilei” până când se ajunge la un acord cu privire la utilizarea rețelelor sociale de către angajați și colaboratori, relatează BBC. Disputa între BBC și fostul internațional, acum în vârstă de 62 de ani, a pornit din cauza comentariilor critice pe care acesta le-a făcut la adresa noii politici a guvernului privind azilul pentru migranți.

BBC a declarat că privește „activitatea recentă pe rețelele sociale a lui Lineker ca pe o încălcare a regulilor companiei”. În plus, BBC a adăugat că realizatorul emisiunii „Meciul zilei” ar trebui să „se abțină de la a se implica în problemele politice ale partidelor, sau în controversele politice”.

BBC spune că i-a cerut lui Lineker să se retragă după „discuții ample” cu acesta și „cu echipa sa”.

„A decis că se va retrage de la prezentarea emisiunii Meciul zilei până când vom stabili o poziție clară și agreată cu privire la utilizarea rețelelor sociale”, se arată în comunicat.

„Când vine vorba de acoperirea evenimentelor noastre din fotbal și sport, Gary este persoana potrivită”, a adăugat compania.

„Nu am spus niciodată că Gary nu poate avea o opinie despre subiectele care contează pentru el, dar am spus că ar trebui să evite implicarea în problemele politice ale partidelor sau în controversele politice”.

Ian Wright, expert și coleg al lui Lineker în emisiune, a scris pe Twitter că nu va apărea din „solidaritate”. „Toată lumea știe ce înseamnă Meciul zilei pentru mine, dar am transmis BBC că nu o voi face mâine. Solidaritate”, a scris acesta.

Alan Shearer, care participă și el la emisiune, a spus, de asemenea, că „am informat BBC că nu voi apărea la MOTD mâine seară”.

Lineker încă nu a comentat public decizia. În schimb, în emisiunea 5News, prezentatorul BBC Dan Walker a citit în direct un shimb de mesaje între el și Lineker.

Walker a spus că l-a întrebat: „Ce se întâmplă. Te retragi?”. „Nu, ei (BBC) mi-au spus că trebuie să mă retrag”, ar fi spus Lineker, potrivit lui Walker.

Marți, ministrul de interne Suella Braverman a prezentat planurile guvernului de a interzice persoanelor care sosesc ilegal în Regatul Unit să solicite azil, în încercarea de a stăvili creșterea numărului de persoane care traversează Canalul cu bărci mici.

Fostul internaţional a reacționat pe reţeaua socială: „Nu există un flux uriaş. Primim mult mai puţini refugiaţi decât majoritatea ţărilor europene. Este o politică nemăsurat de crudă, direcţionată către cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii ’30”.

Citiți și:
Revoltă la BBC: Scandalul Lineker provoacă o criză în televiziunea britanică de stat. Mai multe transmisiuni sportive, anulate

Vorbind la un podcast al BBC, ministrul de interne a spus că această comparație cu naziștii a fost „superficială și inutilă”,

 » Mai multe informații aici…