Premierul georgian îi cere lui Zelenski să nu se amestece în politica Georgiei

TBILISI | Scris de News.ro | astăzi, 08:53

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, i-a cerut duminică preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să nu intervină în situaţia politică din Georgia, după ce un val de proteste a zguduit ţara săptămâna trecută, relatează Reuters.

„Când o persoană care se află în război răspunde la acţiunea distructivă a câtorva mii de oameni aici, în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple ceva şi aici, să se schimbe”, a declarat Garibaşvili într-un interviu acordat televiziunii georgiene IMEDI.

În timpul protestelor împotriva unei legi privind „agenţii străini”, despre care criticii au spus că semnalează o schimbare autoritară în Georgia, Zelenski a mulţumit protestatarilor pentru că au fluturat steagul ucrainean, spunând că acest lucru arată respect şi a urat ţării un „succes democratic”.

Parlamentul georgian a renunţat vineri la acest proiect de lege, despre care opozanţii au spus că a fost inspirat de o lege rusă din 2012, folosită pe scară largă pentru a reprima disidenţa în ultimul deceniu. Proiectul georgian risca să dăuneze încercării Georgiei de a strânge legăturile cu Europa.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…