Rareş Bogdan, întrebat ce ar putea face preşedintele Klaus Iohannis la finalul mandatului: Poate să conducă Consiliul European / Despre Marcel Ciolacu: Sper să fie un om echilibrat şi să nu încerce să guverneze doar pentru PSD

BUCURESTI | Scris de News.ro | ieri, 23:04

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan este de părere căpreşedintele Klaus Iohannis ar putea să conducă Consiliul European, după ce îşi va încheia cel de-al doilea mandat de şef al statului. În ceea ce îl priveşte pe Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan spune că speră să fie un premier echilibrat care ar putea lua exemplu de la actualul premier, Nicolae Ciucă.

Rareş Bogdan a subliniat, duminică seară, la Prima News, că preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a exploatat latura sa în privinţa politicii externe.

”Poate să conducă Consiliul European. E acolo, cu Plenkovic al Croaţiei (Andrej Plenkovic, premierul Croaţiei – n.r.). Sau în interior. De ce nu? Nu ştiu ce alege, mai are 2 ani de mandat. L-am văzut în câteva deplasări şi ca jurnalist şi ca europarlamentar şi la Bruxelles şi la Grădina cu roze de la Casa Albă, a fost foarte tare conferinţa cu Trump. Să ştiţi că Klaus Iohannis nu a exploatat latura asta a lui care e apreciată şi modul în care e privit în interiorul Consiliului pentru a o transfera spre încredere internă. Trebuia  să gândească una ca asta cineva ca mine”, a declarat Rareş Bogdan.

Liberalul a fost întrebat ce părere are şi despre Marcel Ciolacu, el afirmând că speră că acesta va fi un om echilibrat în poziţia de premier.

”Sper să fie un om echilibrat şi să nu încerce să guverneze doar pentru PSD, să guverneze pentru  toţi. E o mare şansă să ajungi premierul unei ţări şi dacă esti 1 lună şi dacă eşti un an sau zece, e o şansă pe  care ţi-o dă bunul Dumnezeu în primul rând şi apoi românul. Sper că o dată ajuns acolo, dacă el va fi alegerea PSD şi a preşedintelui României, să fie un om raţional şi echilibrat. Să ia exemplul lui Nicolae Ciucă, care a fost un exemplu de echilibru”, a subliniat Rareş Bogdan.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…