„Predator al Ucrainei”, militarul care a respins de unul singur un atac al rușilor la Bahmut, a supraviețuit bătăliei și a fost decorat

Ruslan Zubariev, militarul ucrainean în vârstă de 21 de ani supranumit „Predator” și care a respins de unul singur un atac al rușilor pe frontul de la Bahmut, a supraviețuit acelui asalt și a fost decorat cu medalia „Crucea de Aur”, de către Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

„Poate vi-l mai amintiți din clipul video publicat în februarie, când Ruslan Zubariev, militar în cadrul Brigăzii 92 Mecanizate, a fost implicat într-o luptă intensă în tranșee. El, ajutat de partenerul său, a eliminat patru invadatori și un transportor blindat”, se arată într-o postare publicată pe contul de Twitter al armatei ucrainene.

De asemenea, șeful armatei ucrainene i-a oferit militarului ucrainean o armă pe post de „cadou”, informează pravda.com.ua.

„Ruslan a respins un atac al unei forțe inamice superioare și a dat dovadă de vitejie și curaj în luptă”, a spus Valerii Zalujnîi.

Ruslan Zubariev are 21 de ani și are indicativul/porecla „Predator”. El a luat parte la o luptă pe 16 februarie 2023 în regiunea Svatove.

Imaginile ireale ale bătăliei, care a durat circa 30 de minute, au fost surprinse de body-cam-ului militarului ucrainean. Acesta a fost ajutat de un alt soldat, care i-a asigurat muniție și l-a ajutat la reîncărcarea armelor. În timpul confruntării, soldatul ucrainean a folosit succesiv mai multe arme de asalt, o mitralieră de companie și un aruncător de grenade antitanc.

Editor : Mihnea Lazăr

 » Mai multe informații aici…