„Rețeaua Stăneștilor”. Cum au ajuns fonduri europene de sute de mii de euro la firme controlate de familia secretarului general al PSD

„Rețeaua Stăneștilor”. Cum au ajuns fonduri europene de sute de mii de euro la firme controlate de familia secretarului general al PSD

Documentez senzaționalele cariere ale fraților Stănescu și ale copiilor acestora. Rețeaua din jurul secretarului general al PSD, Paul Stănescu, și a fratelui acestuia, Alexandru Stănescu, este înfricoșătoare și vom avea o serie de episoade la Starea Impostorilor. 

Controlul asupra Ministerelor Agriculturii și Justiției, agențiilor care distribuie miliarde de euro anul, al primărilor, al afacerilor în agricultură, al Consiliului Județean Olt și al unor sindicate vor fi detaliate în aceste episoade. 

Cele de mai jos sunt un mic exemplu despre cum funcționează „rețeaua Stăneștilor” în mediul rural.

Cine sunt oamenii din comisia care a împărțit banii

O comisie de cinci oameni hotărăște finanțarea din banii europeni (bani publici) pe diferite programe pentru 23 de comune și un oraș în județele Olt și Teleorman. Aceștia sunt aleși dintre cei 99 de reprezentanți ai Adunării generale a Asociației Grupului de Acțiune Local (GAL) Ecoleg Olt Dunăre.

Președintele comisiei a fost domnul Gelu Marița, de la Vișina, și cel care semnează toate documentele din acest articol. Primar la Vișina din 2004 pentru 12 ani a fost tatăl lui Alexandru și Paul Stănescu, Constantin Stănescu. Viceprimarul lui Constantin Stănescu din 2008 până în 2016 a fost Gelu Marița. Acesta a devenit primar în 2016, fiind și șeful PSD Vișina. 

Recomandări

Lupta pentru apă, mâncare și supraviețuire a românilor prinși în războiul din Fâșia Gaza, care așteaptă evacuarea la granița cu Egiptul. „Am venit în vacanță la rude și m-am trezit în iad!”

Marița fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate exact la sfârșitul mandatului, în februarie 2020, deși se știa de incompatibilitate din 2012. Fiul lui, Octavian Georgian Marița, este vicepreședintele Cooperativei Țara Mea Vișina-Izbiceni, controlată de fiul lui Alexandru Stănescu, care a fost asociat în afaceri cu vărul său, Marian Mihail Stănescu. Acesta din urmă a fost viceprimarul lui Gelu Marița, iar acum este primarul PSD de la Vișina.

În comitetul de selecție al GAL-ului, pe lângă președintele-primar din Vișina, au fost Nicolae Smarandache – din Vișina, Petru Costea, tot din Vișina, Mitică Vîrdol, consilier local PSD la Giuvărești, și Florin Neicu, fiul unui alt consilier local PSD, de la Cilieni Olt. Una dintre proprietățile cele mai mari deținute de Paul Stănescu este la Cilieni. 

Paul Stănescu. Foto: Hepta
Bani europeni pentru copiii fraților Stănescu

Am documentat felul în care au fost făcute alocările financiare de această comisie, alocări făcute până în 2019. 

Recomandări

Excesul de reclame la medicamente dăunează sănătății mintale. Sau cum ajungi să te simți suferind de toate bolile lumii

Cele mai mari finanțări aprobate de GAL fonduri nerambursabile, au fost pentru 4 proiecte, în valoare totală de 798.555 de euro, aprobate în 2019. Asta după ce au fost suplimentate încă două proiecte, inițial respinse din lipsa finanțării.

Finanțările aprobate de GAL Ecoleg Olt Dunăre în octombrie 2019, în timpul Guvernului Dăncilă

Dintre aceștia,

 » Mai multe informații aici…