Val de accidentări pe pârtiile de pe Valea Prahovei, în primul week-end în care s-a putut schia în toate staţiunile

Val de accidentări pe pârtiile de pe Valea Prahovei, în primul week-end în care s-a putut schia în toate staţiunile

Salvamontiştii prahoveni au intervenit, în week-end-ul 13-14 ianuarie, primul în care s-a putut schia în toate staţiunile de pe Valea Prahovei, pentru acordarea primului ajutor şi scoaterea de pe pârtie a 14 turişti răniţi în timp ce practicau sporturi de iarnă. Salvatorii montani recomandă turiştilor să îşi adapteze viteza şi felul în care schiază în funcţie de starea pârtiilor.

Sfârşitul acestei săptămâni a fost primul din acest sezon de iarnă în care turiştii aflaţi pe Valea Prahovei au putut practica sporturi de iarnă în toate staţiunile de pe Valea Prahovei. După ce Sinaia a deschis sezonul de iarnă săptămâna aceasta, miercuri, în staţiunea Buşteni  a fost deschisă publicului pârtia Kalinderu 2. În primul weekend în care s-a putut schia au fost semnalate ţi primele accidente produse pe pârtii. 

„Nu au lipsit incidentele, salvatorii montani fiind nevoiţi să intervină la 14 cazuri în ultimele 2 zile (Azuga 7,  Sinaia 5, Buşteni 2 ). Pentru a evita accidentele, sfătuim turiştii să-şi adapteze viteza şi maniera de a schia la starea pârtiei, deoarece zăpada este destul de dura, din cauza temperaturilor scăzute şi a combinaţiei dintre zăpada naturală şi cea artificială”, au transmis, duminică seară, pe Facebook, salvamontiştii prahoveni.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…