Kremlin: Discuțiile despre planul de pace al Ucrainei de la Davos nu vor duce nicăieri, pentru că Rusia nu participă

Kremlin: Discuțiile despre planul de pace al Ucrainei de la Davos nu vor duce nicăieri, pentru că Rusia nu participă

Kremlinul a declarat luni că discuțiile de la Davos privind propunerile de pace ale Ucrainei nu vor avea un rezultat, deoarece Rusia nu participă, transmite Reuters.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, președintele francez, Emmanuel Macron, și lideri-cheie din Orientul Mijlociu urmează să participe la Forumul Economic Mondial din această săptămână, pentru a discuta despre cum pot pune capăt războaielor din Fâșia Gaza și Ucraina.

„Vor vorbi doar de dragul de a vorbi. Acest proces nu poate avea ca scop obținerea unor rezultate specifice din motivul evident: nu participăm. Fără participarea noastră, discuțiile nu vor avea niciun rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre discuțiile privind Ucraina de la Davos.

Rusia, care controlează puțin sub o cincime din teritoriul ucrainean, a respins planul de pace al lui Zelenski, cunoscut sub numele de „formula sa de pace”, ca fiind absurd, deoarece urmărește să obțină pacea fără participarea Rusiei.

Planul de pace în 10 puncte al lui Zelenski prevede retragerea trupelor ruse, încetarea ostilităților și restabilirea frontierelor de stat ale Ucrainei cu Rusia.

Putin prezintă războiul din Ucraina ca parte a unei lupte globale mult mai largi cu Occidentul, despre care spune că urmărește să divizeze Rusia și să-i fure resursele. Occidentul neagă că vrea să distrugă Rusia.

Editor : B.C.

 » Mai multe informații aici…