Zelenski a ajuns la Davos: Voi discuta despre întoarcerea copiilor ucraineni furaţi de Rusia

Zelenski a ajuns la Davos: Voi discuta despre întoarcerea copiilor ucraineni furaţi de Rusia

Volodimir Zelenski a anunţat luni că a ajuns în Elveţia pentru a participa la Forumul Economic Mondial de la Davos şi pentru a se întâlni cu oficiali elveţieni. Președintele Ucrainei a subliniat mai multe teme pe care le va discuta, printre care și „întoarcerea copiilor ucraineni furați de Rusia, a scris acesta pe X (fostă Twitter), notează News.ro.

„La Berna, voi purta discuţii cu şefii ambelor camere ale parlamentului, cu şefii partidelor şi fracţiunilor, precum şi cu preşedintele Viola Amherd”, a precizat el pe X.

„Voi exprima recunoştinţă faţă de Elveţia pentru sprijinul constant acordat suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Cred că participarea Elveţiei la Formula de pace, precum şi experienţa sa relevantă pot contribui la apropierea viziunii noastre de o pace justă”, a menţionat Zelenski.

„Voi discuta, de asemenea, despre întoarcerea copiilor ucraineni furaţi de Rusia, despre sancţiuni, despre modalităţile de utilizare a activelor ruseşti îngheţate, despre deminare în scop umanitar, despre asistenţă financiară şi despre reconstrucţie”, a spus preşedintele ucrainean.

„La Davos, voi avea întâlniri bilaterale importante cu reprezentanţi ai UE şi NATO pentru a avansa integrarea noastră euro-atlantică, precum şi cu alţi lideri şi directori executivi, pentru a consolida apărarea şi rezistenţa economică a Ucrainei”, a mai menţionat Zelenski.

Kremlinul a declarat luni că discuţiile de la Davos pe marginea propunerilor de pace ale Kievului nu vor duce la nimic, din moment ce Rusia nu participă la ele.

Editor : M.I.

 » Mai multe informații aici…