Kuleba a dezvăluit că au fost momente în care a vrut „să-i tragă un pumn în față” lui Lavrov

Kuleba a dezvăluit că au fost momente în care a vrut „să-i tragă un pumn în față” lui Lavrov

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu făcut public luni, că au existat momente în care „a simțit nevoia să-l lovească cu pumnul în față” pe omologul său rus, Serghei Lavrov, în timpul primelor discuții de la invazia Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Dmitro Kuleba a făcut declarațiile în timpul unui cu un blogger video ucrainean, axat pe diferite subiecte.

Când a fost întrebat despre cel mai dificil set de negocieri, Kuleba a spus: „Cele mai dificile discuții sunt cele în care simți pur și simplu că vrei să mergi și să-ți lovești adversarul în nas, dar chiar nu poți face asta. Și pot spune că acest lucru s-a întâmplat de două sau trei ori. O ocazie a fost cu Lavrov, în stațiunea turcească Antalya, în primăvara anului 2022.”

Negociatorii ucraineni și ruși s-au întâlnit pentru mai multe runde de discuții în primele săptămâni după invazia din februarie 2022, mai întâi în apropierea graniței Ucrainei cu Belarus și mai târziu în Turcia.

Kuleba a declarat la acea vreme că discuțiile din Turcia au fost dificile și s-au referit la o încetare a focului și aranjarea coridoarelor umanitare. Nu s-a ajuns la niciun acord în cadrul acestor discuții și de atunci nu au mai existat negocieri.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, respinge discuțiile cu Moscova până când trupele ruse se vor retrage din teritoriile pe care le-au ocupat în Ucraina. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită pentru discuții, dar a promis să continue ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială”.

La Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ultimele remarci ale lui Kuleba subliniază incompetența conducerii Ucrainei.

„Și aceasta este problema: oameni needucați și agresivi au fost recrutați sub pretextul că servesc ca miniștri pentru a ruina Ucraina pentru banii americani”, a declarat Zaharova pentru cotidianul Izvestia.

Editor : B.C.

 » Mai multe informații aici…