Circulaţie feroviară închisă în continuare între Craiova şi Caracal, urmare deraierii şi răsturnării a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă / Se lucrează pentru ridicarea vagoanelor de pe linie, cu macarale de mare tonaj

Circulaţie feroviară închisă în continuare între Craiova şi Caracal, urmare deraierii şi răsturnării a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă / Se lucrează pentru ridicarea vagoanelor de pe linie, cu macarale de mare tonaj

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 09:49

CFR anunţă, miercuri, că traficul feroviar este în continuare restricţionat pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în staţia CF leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. În acest moment se lucrează pentru ridicarea vagoanelor din zonă, cu două macarale de mare tonaj.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră, traficul feroviar este în continuare restricţionat pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în staţia CF leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Echipele de intervenţie ale SRCF Craiova au acţionat pentru retragerea din staţia CF Leu a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere”, a transmis, miercuri, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, în staţia CF Leu s-au ridicat şi au fost scoase în afara gabaritului, 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, iar în acest moment se acţionează cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 8 vagoane rămase în gabarit.

”Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulaţie, care a fost afectată pe o porţiune de 300 m”, a mai transmis compania.

Potrivit CFR, în continuare, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile CF Craiova – Caracal şi retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulaţie care vor fi menţinute până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar în staţia CF Leu.

Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…