Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu de zăpadă şi polei, în Luxemburg

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu de zăpadă şi polei, în Luxemburg

BUCUREŞTI | Scris de News.ro | ieri, 23:37

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Luxemburg, unde este în vigoare un Cod roşu de zăpadă şi polei. Astfel, sunt perturbate transporturile aeriene, feroviar şi rutier, mai multe drumuri naţionale fiind impracticabile.

Potrivit MAE, autorităţile din Marele Ducat al Luxemburgului au emis cod roşu de zăpadă şi de polei pe întreg teritoriul acestui stat, miercuri.

În toată ţara sunt prognozate cantităţi semnificative de ploaie îngheţată şi ninsoare, iar acumulările de zăpadă pot ajunge la 10 până la 15 cm local. Pentru ziua de joi, 18 ianuarie 2024, este emis un cod portocaliu (pentru zona de nord) şi un cod galben (pentru centrul şi sudul ţării) de ploaie îngheţată şi ninsoare abundentă. Autorităţile recomandă cetăţenilor să se deplaseze „doar dacă este absolut esenţial”, a transmis MAE.

Mai multe drumuri naţionale sunt impracticabile, iar traficul trenurilor şi avioanelor este perturbat. De asemenea, traficul rutier către Franţa a fost interzis pentru vehiculele grele de marfă cu o greutate mai mare de 7,5 tone până la noi dispoziţii.

Cetăţenii români se pot informa în timp real la link-ul: https://www.meteolux.lu/fr/vigilances/?mapToDisplay=today#main şi la link-urile https://gouvernement.lu/fr.html şi  https://www.lessentiel.lu/fr.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon +35226458164 al Ambasadei României în Luxemburg.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă +352 621.322.014. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://luxemburg.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…