Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Perioade prelungite de aşteptare la terminalele de marfă din toate punctele de frontieră bulgare/ Se fac controale vamale întărite

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Perioade prelungite de aşteptare la terminalele de marfă din toate punctele de frontieră bulgare/ Se fac controale vamale întărite

BUCUREŞTI | Scris de News.ro | astăzi, 20:59

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde se înregistrează perioade prelungite de aşteptare la terminalele de marfă din toate punctele de frontieră, în contextul în care autorităţile fac controale vamale întărite.

MAE îi informează transportatorii români de mărfuri care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria asupra timpilor de aşteptare prelungiţi la frontierele româno-bulgare. 

”Autorităţile bulgare de resort efectuează controale vamale întărite la terminalele de mărfuri, pe ambele sensuri, la toate punctele vamale şi punctele de frontieră bulgare, precum şi pe întregul teritoriu al R. Bulgaria. În acest sens, sunt folosite toate metodele de control vamal – control fizic, scanare cu sisteme cu raze X şi control al documentelor de însoţire a mărfurilor”, arată sursa citaă.

Astfel, se recomandă ca transportatorii români să respecte în mod strict indicaţiile/semnalele organelor de control vamal şi să îşi aleagă cu atenţie itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziţionării taxelor de drum – TOLL.

În acest context, este reiterată importanţa informării corecte a şoferilor români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu timpii considerabil măriţi de aşteptare la controlul vamal.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei ”Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://sofia.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…