Kamala Harris spune că este „al naibii de speriată” de faptul că Trump ar putea reveni la putere în SUA

Kamala Harris spune că este „al naibii de speriată” de faptul că Trump ar putea reveni la putere în SUA

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a declarat miercuri, într-un interviu pentru ABC News, că este „al naibii de speriată” de faptul că fostul republican Donald Trump ar putea reveni la putere în noiembrie şi a chemat la mobilizare împotriva acestei perspective, relatează AFP, citată de News.ro.

„Sunt al naibii de speriată şi de aceea călătoresc prin ţară (…) Ar trebui să fim cu toţii speriaţi. Dar nu trebuie să fugim de ceea ce ne sperie, trebuie să luptăm”, a declarat ea la ABC.

Comentariile ei sunt un ecou al celor făcute şi de Michelle Obama, care a declarat recent că este „îngrozită” de posibilitatea unui al doilea mandat al lui Trump.

Vicepreşedinta democrată, care face echipă cu preşedintele Joe Biden pentru realegere în noiembrie, călătoreşte foarte mult pentru a mobiliza tinerii, afro-americanii şi femeile, în special pentru a apăra dreptul la avort.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Kamala Harris şi-a dezlănţuit atacurile la adresa magnatului republican, marele favorit în cursa pentru învestitura republicană.

Kamala Harris a explicat că Trump candidează cu promisiunea de a fi un dictator

„Iată un om, fostul preşedinte, care candidează cu promisiunea, practic, de a fi un dictator. Un individ care vrea să se întoarcă la Casa Albă şi care spune că este „mândru” de faptul că le-a privat pe femeile americane de dreptul de a-şi controla propriul corp. Un individ care vrea să fie comandant-şef şi care recunoaşte că ar folosi Departamentul de Justiţie în avantajul său”, a enumerat ea.

Donald Trump a declarat recent că este „mândru” de rolul pe care l-a jucat, prin numirea unor judecători conservatori, în decizia Curţii Supreme de a pune capăt dreptului constituţional la avort în iunie 2022. Acest drept fusese garantat pe întreg teritoriul Statelor Unite începând cu anii 1970 prin celebra jurisprudenţă „Roe V. Wade”. În urma deciziei Curţii, multe state americane conservatoare au interzis avorturile.

Apărarea dreptului la avort este un punct important al campaniei electorale a vicepreşedintei Harris.

„Ceea ce face Kamala are un impact puternic asupra femeilor tinere”, a comentat o fostă purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, Kayleigh McEnany, reacţionând la această intervenţie televizată pe canalul preferat al conservatorilor, Fox News.

Comentariile lui Harris la emisiunea „The View” de pe ABC vin în contextul în care majoritatea sondajelor arată o cursă strânsă între preşedintele Biden şi Trump.

Campania lui Biden prezintă din ce în ce mai mult alegerile ca pe o ameninţare existenţială la adresa democraţiei dacă Trump va fi ales, în timp ce se mobilizează împotriva fostului preşedinte şi a „extremismului MAGA”.

Editor : B.C.

 » Mai multe informații aici…