Protest pe contrasens în Constanţa. Jandarmeria dezminte că le-a întins o capcană protestatarilor

Protest pe contrasens în Constanţa. Jandarmeria dezminte că le-a întins o capcană protestatarilor

Jandarmeria dezminte că le-a întins o capcană protestatarilor în Constanţa. Recunoaşte însă că maşina jandarmilor a întors pe contrasens, pe banda de urgenţă, după ce „a primit o nouă misiune”.

Jandarmeria precizează că, marţi, coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoţită de o autospecială de jandarmi, cu direcţia către Port.

„Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi şi autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staţioneze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porţilor 7 şi 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecţionat către aceste zone. Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgenţă, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgenţă spre zona porţilor 7 şi 9”, transmite Jandarmeria.

În plus, spune sursa citată, un jandarm a coborât din maşină după ce a observat că o parte dintre autovehiculele intenţionează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere că trebuie să staţioneze în locul unde se aflau: „menţionăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceştia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care faceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicaţii din partea forţelor de ordine”.

O coloană de protestatari transportatori şi fermieri care circula pe sens greşit pe Autostrada A4 a fost oprită în Constanţa. Zeci de şoferi au fost amendaţi, iar protestatarii au acuzat jandarmii că le-ar fi întins o capcană.

 » Mai multe informații aici…