Rafila, despre faptul că Sanitas cere majorarea salariilor cu 20%: Premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare

Rafila, despre faptul că Sanitas cere majorarea salariilor cu 20%: Premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, referitor la protestele angajaţilor din Sănătate şi faptul că sidicaliştii Sanitas au cerut majorarea salariilor cu 20%, că „premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni”.

„Am avut ieri o nouă întâlnire, de fapt prim-ministru, nu eu, am discutat foarte deschis cu dânşii, i-a ascultat prmeierul. Acum vreau să vă spun un lucru, câteva dintre revendicările lor sunt de bun simţ. Trebuie să în’elegem că activitatea medicală în spitale nu o fac doar medicii, ci şi asistenţii. Un director la un spital mare din Bucureşti are un salariu de 5.000 de lei pe lună. Este un salariu mic. Sunt salarii mici”, a declarat Alexandru Rafila, întrebat despre faptul că  sistemul sanitar este în pragul grevei generale, iar SANITAS cere majorarea salariilor cu 20%, joi la Europa FM.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că prim-ministrul Marcel Ciolacu a propus realizarea de urgenţă a unui grup de lucru pentru a prioritiza creşteri salariale în perioada următoare.

„Premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni. Sunt două probleme şi anume salariile mici şi diferenţele între diferitele categorii. Începem mâine, am desemnat două persoane ca să găsim o soluţie pentru ei”, a completat Rafila.

Sindicaliştii Sanitas au pichetat, joi, sediul Ministerului Finanţelor pentru a cere o majorare „cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială”. Protestatarii au cerut grevă generală în întreg sistemul şi reclamă nivelul scăzut al veniturilor.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…