eBay trebuie să plătească 3 milioane de dolari unui cuplu căruia i-a trimis pachete cu gândaci vii și o mască de porc plină de sânge

eBay trebuie să plătească 3 milioane de dolari unui cuplu căruia i-a trimis pachete cu gândaci vii și o mască de porc plină de sânge

Compania eBay trebuie să plătească 3 milioane de dolari unui cuplu care a fost ținta unei campanii de hărțuire din partea angajaților companiei de comerț electronic, care le-au trimis, printre altele, pachete pline de gândaci și o mască de porc însângerată, scrie CNN.

eBay a fost acuzată de șase infracțiuni, inclusiv hărțuire, manipularea martorilor și obstrucționarea justiției, după ce mai mulți angajați ai companiei au trimis cuplului pachete sinistre, în care cei doi au găsit o mască de porc însângerată, un fetus de porc, gândaci vii și o coroană funerară.

Ina și David Steiner administrează un blog unde au scris mai multe articole critice la adresa companiei eBay.

Procurorul Joshua Levy a descris comportamentul angajaților de la eBay drept „absolut oribil”. „Angajații și contractorii companiei implicați în această campanie au trecut victimele printr-un adevărat iad”, adăugând că intenția acuzaților a fost să intimideze victimele și să protejeze brandul eBay.

Mai mulți angajați cu funcții importante în cadrul companiei, inclusiv directorul departamentului de siguranță și securitate de la acea vreme – Jim Baugh, au fost deranjați de reportajul familiei Steiner, care era menit să ofere mai multe informații persoanelor care vindeau produse pe eBay.

Prin campania de intimidare ce a avut loc în august 2019, eBay a încercat să îi forțeze pe cei doi să își schimbe conținutul pe care îl publicau pe blogul lor.

În pachetele pe care cuplul le-a primit din partea companiei era „o cutie cu gândaci vii”, „o carte despre cum să treci peste pierderea partenerului de viață și pornografie”.

Hărțuirea nu s-a limitat doar la pachetele pe care familia Steiner le-a primit. Angajații eBay au mers acasă la cei doi ca să îi supravegheze și le-au montat un dispozitiv de urmărire pe mașina lor.

Angajații au postat adresa cuplului pe Craigslist, invitând publicul să facă sex la ei acasă.

Liderul operațiunii, Baugh, a fost condamnat la 57 de luni de închisoare în septembrie 2022. Alți șase angajați ar putea fi și ei condamnați penal pentru rolul pe care l-au jucat în campania de intimidare.

Compania eBay a spus că a concediat toți angajați implicați în acest caz în 2020.

Editor : Raul Nețoiu

 » Mai multe informații aici…