Poziția AUR e clară: pensiile să se bazeze pe contributivitate. Legea AUR pentru eliminarea pensiilor speciale respinsă de alianța sărăciei PSD-PNL

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut recent un pas important în încercarea de a reforma sistemul de pensii din România, propunând o lege care vizează eliminarea pensiilor speciale și stabilirea unui principiu de contributivitate ca bază pentru calculul pensiilor.

Propunerea a fost respinsă de alianța sărăciei PSD și PNL.

Partidul AUR și-a exprimat dezamăgirea față de această decizie, subliniind necesitatea unei reforme administrative serioase în România. „Este inacceptabil ca într-un stat care se confruntă cu atâtea dificultăți economice, unii să beneficieze de pensii speciale, în timp ce majoritatea populației primește pensii bazate pe contributivitate”, a declarat Adrian Axinia.

Mai mult, AUR a propus o regulă conform căreia niciun salariu în sectorul public nu ar trebui să depășească salariul Președintelui României. Această propunere este văzută ca un pas spre echitate și transparență în administrarea fondurilor publice.

„Nu putem tolera aceste inechități și lipsa de transparență în sistemul de pensii și salarizare. Trebuie să implementăm o reformă administrativă care să aducă echitate și să asigure un tratament corect pentru toți cetățenii”, a adăugat reprezentantul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *