Ciucă spune că juriştii din PNL au analizat şi nu este nevoie de nicio modificare legislativă pentru comasarea alegerilor: Nu există niciun fel de piedică, singura lege care trebuie modificată este legea Codului Administrativ

Liderul PNL, Nicolae Ciucă spune că juriştii din PNL au analizat şi nu este nevoie de nicio modificare legislativă pentru comasarea alegerilor. El a precizat că nu există niciun fel de piedică, iar singura lege care trebuie modificată este legea Codului Administrativ, care oricum trebuie modificată pentru că acolo s-au produs nişte decalaje, în urma decalării alegerilor din pandemie.

”Am discutat cu juriştii noştri din grupurile parlamentare, au analizat acest proiect de comasare, nu este nevoie de nicio modificare legislativă, nu există niciun fel de piedică, de limitare legislativă”, a spus Ciucă. Preşedintele PNL a arătat că singura lege care trebuie modificată este legea Codului Administrativ, care oricum trebuie modificată pentru că acolo s-au produs nişte decalaje, în urma decalării alegerilor din pandemie şi validarea primarilor, a consilierilor locali, s-a produs cu o anumită întârziere. ”Că se comasează, că nu se comasează, legea Codului Administrativ va fi modificată oricum”, a subliniat liderul liberal.  Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat după şedinţa partidului în care s-a mandatat conducerea să iniţieze discuţiile în coaliţie pe subiectul comasării alegerilor că o variantă posibilă şi benefică este comasarea europarlamentarelor cu localele dar există şi celelalte variante în analiză. ”Noi trebuie să identificăm care este cea mai bună soluţie pentru consolidarea democraţiei”, a subliniat Ciucă. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *