Mihai Chirica consideră că ar fi oportună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare: Noi, ca primari, le vom putea explica oamenilor eurosceptici că dracul nu s-a născut la Bruxelles, ci există de la facerea lumii

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, motivând că un primar va putea să explice şi cetăţenilor eurosceptici că dracul nu s-a născut la Bruxelles, ci există de la facerea lumii.

Edilul Mihai Chirica a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi oportună comasarea alegerilor, pentru că ar fi un prilej bun pentru primari să arate cât de multe investiţii s-au realizat din bani europeni. ”O spun ca primar că fără fonduri europene noi eram în lumea a treia şi nu greşesc când spun lucrul acesta. Tot ce vedeţi că s-a întâmplat, inclusiv creşterea economică a Iaşiului, s-a datorat acestui proces de absorbţie a fondurilor europene. Este mai bine ca alegerile locale să se comaseze cu alegerile europarlamentare, pentru că noi aleşii locali, beneficiarii acestor fonduri, putem să explicăm populaţiei eurosceptice care crede că dracul s-a născut la Bruxelles că nu s-a născut acolo, el există de la facerea lumii”, a afirmat Mihai Chirica. Totodată, Chirica a declarat că fără fondurile europene, Iaşiul nu era nici la jumătate ca dezvoltare faţă de cât este în prezent. ”Putem să explicăm ca primari acest lucru. Adică eu mă duc şi iau un cetăţean dintr-un partid eurosceptic şi îi arăt: Tu vezi tramvaiul ăsta nou? Urcă tu pe uşa asta şi coboară pe uşa ailaltă, apoi du-te şi în celălalt tramvai, tip vechi, care are roţi pătrate. Apoi îţi explic că ăsta e luat pe fonduri europene, ăsta pe banii noştri că atât ne-am putut permite. Avem exemple concrete şi putem explica lucrurile astea”, a afirmat primarul Mihai Chirica. De asemenea, el a precizat că nu procesul de comasare ar trebui să ne sperie, ci rezultatul alegerilor care va decide guvernarea în 2025 ar trebui să fie ţinta. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *