Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, luni, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei, că preşedintele PSD trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia, ea arătând că personal i-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil. Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice.

”Cu privire la domnul preşedinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei. În primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil”, a spus Gabriela Firea, la B1.  “Nu ştim de cine sau cu ce folos, nu ştim dacă a avut poate o minimă bază reală. Poate cineva a intrat în posiesia unor cercetări sociologice care se realizau astă vară şi erau incluşi mai mulţi candidaţi. Până la urmă, de ce nu să nu fi fost inclus şi domnia sa? E dreptul fiecărui partid de a găsi candidatul cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai bine cotat de alegători pentru a intra în competiţie cu statutul de câştigător nu din start învinşi sau statutul de a intra şi de a valida un coleg care nu face decât un compromis, acel iepuraş cum se spunea pe timpuri. Nu este cazul nostru sau nu e cazul acum că suntem serioşi şi tratăm cu responsabilite această candidatură, ca şi celelalte candidaturi”, a mai spus senatoarea PSD. Gabriela Firea a declarat că este în continuare ”candidat la candidatură” din partea PSD pentru Primăria Capitalei, iar dacă în coaliţie funcţia de primar general va face obiectul unor negocieri mai ample, la pachet cu alte funcţii importante, acest lucru va trebui explicat cetăţenilor.  „Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am asdus eu în discuţie este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu şi vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj faţă de ceilalţi competitori. În cazul în care funcţia de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează preşedinţia, guvernarea, Senatul, Camera Deputaţilor nu este nimic rău nici în acest lucru şi eu accept, noi ceilalţi colegi suntem de acord şi sunt convinsă că vor înţelege şi cetăţenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate şi acceptate de către toată lumea”, a spus Firea.  Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice. 

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *