Ministrul Agriculturii: Mă bucur că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă marţi că se bucură de faptul că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor.

”Mă bucur că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor. Am susţinut în fiecare Consiliu AgroFish şi în toate apariţiile mele în spaţiul public că reducerea în termeni de procente, fără să se ţină cont de specificul fiecărui stat membru nu are cum să ajute nici mediul, nici fermierii”, spune Barbu într-o postare pe Facebook. Florin Barbu precizează că le mulţumeşte colegilor europarlamentari PSD care au respins prin vot propunerea de Regulament care îi dezavantaja pe fermierii români. ”Am încredere că şi prelungirile derogărilor de la GAEC 8 ( 4% pârloagă) şi de la GAEC 7 (rotaţia culturilor), pe care de asemenea le-am susţinut în Consiliu vor fi adoptate, deoarece sunt susţinute de miniştrii agriculturii din 15 state membre! Avem datoria să ascultăm vocea fermierilor, să îi sprijinim şi să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul agriculturii din fiecare stat membru”, mai spune ministrul Agriculturii. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, marţi, în plenul Parlamentului European că retrage propunerea controversată privind reducerea nejustificată a consumului de pesticide în Europa. El subliniază că PNL susţine agricultura sustenabilă şi protejarea mediului, dar menţionează că aceste obiective trebuie îndeplinite împreună cu fermierii, nu împotriva lor. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *