Ciolacu, întrebat despre cazul Roşia Montana: Cred că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul/ Avem o stabilitate macroeconomică, va trebui să găsim soluţii

TULCEA | Scris de News.ro | ieri, 16:08

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre cazul Roşia Montana, că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul şi a precizat că, în cazul în care România pierde acest proces, atunci trebuie găsite soluţii, având în vedere că există o stabilitate macroeconomică.

Marcel Ciolacu a fost întrebat când va face publice documentele privind Roşia Montană, el replicând: ”Când va exista o decizie”. Întrebat ce ar trebui să ştie oamenii despre acest subiect, el a spus: ”Adevărul”. ”Cred că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul. La fel ca şi cazul cu vaccinurile, aşteptăm şi adevărul în urma raportului Curţii de Conturi din perioada când şi eu, şi dumneavoastră stăteam închişi prin case, nu aveam voie, şi alţii furau bani pe măşti neconforme şi multe altele. Cred că orice societate este mai puternică şi începe să creadă că merge în direcţia corectă în momentul în care cunoaşte adevărul”, a răspuns Marcel Ciolacu. Întrebat de unde va scoate România bani în cazul în care va pierde procesul, Ciolacu a afirmat că este convins că statul român va găsi soluţii. “Sunt ferm convins că statul român, avem o stabilitate macroeconomică, va trebui să găsim soluţii. Dar şi cei implicaţi chiar dacă sunt decizii, spun, de oportunitate în primul şi în primul rând trebuie să le explice de ce le-au luat fiindcă nimeni altcineva nu ar fi luat acele decizii ţinând cont de informările pe care le-au primit de la instituţiile statului, de la miniştri de resort, de la jurişti, de la avocaţi”, a declarat Marcel Ciolacu. Compania Gabriel Resources a acţionat în instanţele internaţionale statul român pentru că a blocat exploatarea aurului de la Roşia Montană, decizia fiind aşteptată în luna martie. Eventualele despăgubiri pe care ar trebui să le plătească România se aşteaptă să fie foarte mari. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *