Gorghiu: Toate victimele din România, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie, se vor simţi protejate de statul român / Peste 13.000 de ordine de protecţie provizorii, în 2023

PITESTI | Scris de News.ro | ieri, 15:27

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, sâmbătă, că, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie, toate victimele se vor simţi protejate de statul român. Ea a anunţat că peste 13.000 de ordine de protecţie provizorii au fost emise în 2023.

”Toate victimele din România, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie se vor simţi protejate de statul român. (…) e crucială combaterea tuturor formelor de violenţă”, a declarat, sîmbătă, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă. Aceasta a precizat că, la nivel naţional, au fost emise peste 13.000 de ordine de protecţie în 2023.   ”În 2023, am emis 13.231 de ordine de protecţie provizorii, victime ale violenţei domestice (…) iar acestea au fost transformate în ordine de protecţie definitive un număr de 5.386”, a mai precizat ministrul. Gorghiu a afirmat că va exista protecţie pentru toate victimele, odată ce legea va fi promulgată. ”Din momentul în care legea ajunge în Monitorul Oficial, sper să fie promulgată repede, va exista protecţie pentru orice ictimă, indiferent de forma de agresiune, fie că vorbim de bătaie, vecinul de la bloc, agresiune online, apeluri în miez de noapte sau urmărirea unei femei când încearcă să ajungă acasă, sau supravegherea locuinţei”, a mai declarat Gorghiu. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, miercuri, că Parlamentul a votat ordinul de protecţie extins, în unanimitate, proiectul stabilind clar responsabilităţile autorităţilor în protejarea victimelor şi în gestionarea situaţiilor de urgenţă, care, uneori, pot duce şi la pierderea de vieţi. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *