Alianța PSD-PNL se va numi coaliția fricoșilor

Într-un gest disperat de a-și păstra puterea, liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis să formeze o alianță anti-democratică, denumită și „Coaliția Fricoșilor”, în încercarea de a contracara ascensiunea fulminantă a partidului AUR, care a reușit să se poziționeze în fața celor două formațiuni tradiționale pe scena politică românească.

Această mișcare vine în contextul în care ambele partide se confruntă cu un val de nemulțumire din partea electoratului, datorită eșecurilor repetate și a incapacității de a aduce schimbări semnificative în binele țării.

Democrația pare a fi „oficial ucisă” de această nouă alianță, cu Ciolacu și Ciucă dispuși să facă orice pentru a rămâne la putere, inclusiv să fraudeze sau să restricționeze votul.

Această „strategie” de supraviețuire vine în urma unei perioade de blocaj politic de peste o lună, în care cele două partide au fost mai preocupate de împărțirea puterii decât de rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă românii.

Situația dramatică a țării este ilustrată prin dificultățile cu care se confruntă bolnavii de cancer, obligați să plătească impozit pe concediile medicale, pensionarii care nu știu dacă le vor crește pensiile, și o populație care asistă neputincioasă la luptele pe funcții dintre PSD și PNL.

Această mascaradă politică este o încercare eșuată de a izola AUR, care, spre deosebire de alianța PSD-PNL, se arată capabil să se adapteze la orice tip de alegeri.

În acest peisaj politic tulbure, AUR își continuă procesul de „debaronizare” a României, sugerând că zilele baronilor locali sunt numărate.

Acuzațiile de conspirație și încălcarea Constituției plană peste această nouă alianță, în contextul unor discuții controversate despre comasarea ilegală a alegerilor, aduc în atenție implicarea președintelui Klaus Iohannis în aceste manevre politice, considerate de unii ca o întoarcere la practicile dictatoriale.

În ciuda tuturor eforturilor de a-și consolida puterea, Coaliția Fricoșilor va afla în câteva luni că această strategie va avea efectul invers, cu AUR posibil să obțină un scor electoral mai bun decât se anticipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *